Individu ini luah rasa tak puas hati pada Menteri Kesihatan. Rupanya ini yang berlaku ketika dia berada di Hospital Serdang

Laporan kesesakan H0spital sebelum ini mengesyorkan KKM supaya mewujudkan koordinasi dan integrasi antara hospital, klinik kesihatan awam dan swasta bagi mem perkukuhkan per khidmatan pra hospital sebagai institusi khusus yang menyediakan perkhidmatan kesihatan bersepadu dan menyeluruh serta mewujud kan kesamarataan dalam pembahagian pengurusan kes.

Seperti mana tular satu video menunjukkan seoarang lelaki ini tidak berpuas hati kerana dia dan keluarganya tidak menerima ubat sejak semalam. Dia luahkan rasa tidak puas hatinya dan tujukan pesanan kepada Menteri Kesihatan KhairyJamaluddin.

VIDEO

Respon dan susulan kes ini masih belum diketahui, harap-harap lelaki ini dapat rawatan yang sepatutnya dan sembuh seperti sedia kali.

Khairy Jamaluddin lega anak b0ngsu div4ksin

Menteri Kesihatan KhairyJamaluddin meluah kan rasa lega selepas anak b0ngsunya menerima suntikan v4ksin menerusi Program ImunisasiC0VlDl9 untuk Kanak-Kanak (PICKids) semalam.

Menerusi akaun Twitter rasminya, beliau memaklumkan anaknya Raif selesai menerima suntikan v4ksin d0s pertama di pusat pemberian v4ksin (PPV) Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTCKL).

“Alhamdulillah selesai v4ksinasi d0s pertama untuk anak bongsu saya Raif di @wtcklofficial. Rasa lega beliau dapat perlindungan dari C0VlDl9. Daftar anak anda untuk #PICKids #LindungDiriLindungSemua,” katanya.

Khairy turut ber kongsi dua foto anaknya semasa menerima suntikan vaksin dan di sesi foto Upin dan Ipin.

Berdasarkan data C0VIDN0W, sebanyak 135,478 atau 3.8 peratus populasi kanak-kanak berusia lima hingga 11 tahun di negara ini telah menerima dos pertama vaksin C0VlDl9 setakat semalam melalui PICKids yang bermula 3 Feb.

Kementerian Kesihatan (KKM) sebelum ini menyasarkan 70 peratus kanak-kanak yang layak akan mendapat d0s pertama dalam tempoh dua bulan pertama ini dan lengkap dua d0s dalam tempoh enam bulan menerusi pelaksanaan PICKids.

 

Sumber: ASNsohor

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*