Vokalis lagu yang pernah popular ‘Aishiteru’ dipenj4ra 18 tahun, isteri terduduk menangis saat berpisah. Rupanya ini kesalah4n yang dilakukan

Vokalis band terkenal Zivilia, Zulkifli atau lebih dikenali sebagai Zul ditah4n pol is selepas dipercayai terlibat dalam penyal4hgunaan dad4h jenis sy4bu serta mengedar bahan terlar4ng berkenaan.

Dijatuhi huku man penj4ra seumur hidup

Ketika serbu4n yang dibuat pihak polis, Zul bersama tiga lagi rakannya ditah4n bersama bahan terlar4ng seberat 9.5 kilogram serta 24 ribu biji pil.

Pada bulan Mac 2019 Zul dit4ngkap oleh polis sebab terlibat dengan dad4h dan memiliki kuantiti dad4h yang banyak

Walau bagaimanapun, pihak mhkamah memu tuskan pelantun lagu Aishiteru itu dikenakan huk uman penja ra seumur hidup. Setelah mendengar keputusan yang dibuat oleh hakim, isterinya, Retno Paradinah tidak dapat menahan sebak dan hanya mampu terduduk di tepi jeriji besi kerana suami tercinta terpaksa menghabiskan s1sa hidupnya di dalam penj4ra.

Hakim memutuskan Zul dipenj4ra seumur hidup. Mendengar hal tersebut si isteri menang1s hist3ria.

Pihak mhkamah meringankan huku man

Namun, setelah beberapa perbicaraan dijalankan, pihak mhkamah meringankan huk.umannya dan memu.tuskan Zul dikenakan penj ara selama 18 tahun sahaja. Manakala tiga lagi rakannya itu dijatuhkan huk um penj ara selama 20 tahun dan seumur hidup.

Dalam pada itu, Retno memohon agar orang ramai mendoakan suaminya sentiasa berada dalam keadaan sihat serta pulang ke pangkuan keluarga dan anak-anak dengan cepat. Kumpulan Zivilia sebelum ini terkenal dengan lagu Aishiteru.

VIDEO

 

Sumber: Merdekaretnoparadinahmua via OB | y0utube

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*