Kelihatan kelibat Hanafi di kawasan yang dilanda banjir undang tanda tanya orang ramai

Sukare.lawan adalah aspek yang tidak 4sing lagi di Malaysia. Ianya tumbuh ‘bakcendawan selepashujan’ setelah kemunculan be berapa insiden yang besar di Malaysia seperti kejadian tanah runtuh, banjir besar baru-baru ini dan sebagainya.

Seperti yang kita tahu, men jadi seorang sukarelawan me.rupakan tugas yang amat mulia. Ini kerana mereka membuat kerja-kerja sukarela tanpa ada pak saan daripada mana-mana pihak. Mereka kadang kala perlu meng0rbankan pel bagai hal sendiri untuk memastikan kebahagiaan orang lain. Mereka bukan sahaja berk0rban tenaga untuk orang lain, tetapi juga masa dan wang ringgit untuk me laksanakan misi-misi kemanusiaan yang dijalankan.

Mem bersihkan bangunan awam dalam k3adaan hujan lebat dari pagi hin gga ke petang, ke tiadaan elektrik dan bekalan air paip serta tiada peralatan seperti m0p juga antara c4baran yang di tempuh angg0ta sukarelawan yang tampil untuk bantu mangs4 banjir kali ini.

Namun itu tidak sedikit pun men jejaskan semangat dan k0mitmen mereka, malah ada yang tidak sabar sabar mahu pergi men yertai fasa berikut dalam misi bantuan kemanusiaan.

Hanafi Sikat Tepi Bantu M4ngsa Banjir?

Baru-baru ini t.ular satu rakaman video yang memaparkan seorang individu seperti Hanafi atau lebih dikenali sebagai Hanafi Sikat Tepi. Rakaman ini telah tular dan kapsyen di video tersebut mengatakan itu memang Dr Hanafi.

VIDEO

video : abg sekuriti tv

Hanafi merupakan individu yang hangat diperkatakan baru-baru ini kerana telah cvrang dengan isterinya seorang doktor. Dia dikatakan bersekedudukan dengan seorang wanita yang juga merupakan seorang jururawat. Apa-apa pun usaha “Hanafi ini dapat pujian daripada orang ramai kerana bantu mangs4 banjir di satu kawasan yang tidak dinyatakan.

Untuk menjadi se orang sukarelawan yang berkualiti, kita m3stilah mempunyai ke percayaan yang tinggi ter hadap sesuatu tugas yang diberikan. Ini kerana kita adalah harapan kepada mereka yang me merlukan. Sebagai c0ntoh, jika kita ke tempat k3m4langan, kita perlu yakin kepada diri kita sendiri untuk menolong m4ngsa k3m4langan seperti mententeramkan m4ngsa yang terlibat, memastikan m4ngsa berada dalam kawalan dan selamat, me rawat m4ngsa sebelum ketibaan d0ktor dan men.gawal keadaan di tempat m4ngsa. Kata-kata seperti ‘SAYA BOLEH!’ amat sesuai di terapkan kepada diri seorang sukarelawan. Hal ini bagi menambah keyakinan dalam diri seorang sukarelawan bagi men jalankan tugasnya.

Kredit Video: AbgSekuritiTV

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*