Walau kami tak pernah declare tapi dia selalu bagi harapan. Hingga sekarang aku tertanya2 siapakah aku pada dia

Assalamualaikum guys.

Admin tolong lah approve. Really2 appreciate kalau admin approve entry ni. Sbb aku mmg perlukan pndangan n nsht korg.

Ak seorang prmpuan, 25 thn, graduan IPTA, bknlah seorg yg byk ckp unless dgn org2 yg rpt. Life aku time study dlu mostly ngn aktiviti kampus je n weekend spent time ngn housemate.

Ble cti sem spent ngn fmily. Sbb ak mmg jnis x mrayap sgt. Currently ak dah kje kt johor. Btw ak bkn nerd ok. Haha.

Yg aku nak mntak pndpt korg ni tntang one guy ni. Aku knl dy pn dr group fb. Group utk daerah ktorg la.

Time tu ak tahun 2 (2012) Dy pn study lg time tu. Sjak tu lah ktorg start rapat. Hri2 dok whatsapp, pastu dy rjen call.

Aku cte kat mak aku psl cincin tu sbb mak aku mmg tau aku kwn dgn dia. Mak aku ckp, tnye ngn dia elok2 jgn buat maen benda mcm tu.

Then ak branikan diri tnye dy nk bg spe,. N dia jwb “nk bg awk kalau ade jodoh”. See, seolah olah dia bg ak hrpn kan.

Pastu kalau kat fb dia slalu tag2 aku kalau ade something tntg relationship ape semua la. Mmg dia rjen tag. Ak sbgai prmpuan rse mcm something lah kn. Tp again ak ckp ktorg x prnah declare ok.

Byk lah lg bnde yg buat aku rse dia bg aku hrapan. Smpai lah bln 3 hr tu, ak ade training. Kbtulan time tu dia blek n nk jmpe kjap.

Time tu ak terkjar2 nk solat semua, nk jmpe dia lg. ak terlwat skit. Time ak smpai tu dia mcm diam je. Mrah agakny.

Tu yg buat aku rae mkin nk jauhkan drim Cme lately dia ade whatsapp aku tp tak lah kerap cam dlu. ak lyn cam biase sbb rse syg tu ade lg kot. Even mcm aku je yg rse. Dia aku tak tau cmne.

Aku keliru sgt. Adik ak prnah ckp dia prnah whatsapp adik aku yg dia ske kalau ak dduk sndri. Brdikari.Jgn brgntung ngn mak ayah lg. And now aku dah menyewa.

Knpe aku boleh tersuka dia? Sbb dia solat ckup. Tak mrokok. Anak bungsu yg berdikari. Bkn jnis yg soft spoken.

Kalau dia rse nk tgor, dia tgor. Pelik kan aku ske org mcm tu. Nak kata hensem mmg tak tpi ttp ske lah.

Tp ssh aku nk bkk hti kat org lain sbb ak mmg pyh nk ske,syg kt org. Cara dia lyn ak mcm bg hrpn,tp xde ckp pape.

P/s: dear lelaki kat luar tu. Jgn bg hrpn kalau tak btol2 serius. Kesian prmpuan. Kami hati tisu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*